Professor Cobbenhagenlaan Tilburg

Projectbeschrijving

Begin 2018 zijn projectontwikkelaar Magis Vastgoed en Hazenberg Bouw B.V. gestart met de transformatie van het oude belastingkantoor aan de Professor Cobbenhagenlaan 9 in Tilburg. Het gedateerde kantoorgebouw is inmiddels getransformeerd naar een modern en aardgasvrij woongebouw met 150 appartementen.

Het transformatieproject verliep volgens een strak gefaseerde uitvoering. Per verdieping werden, direct na afronding van de sloop- en stripfase, de eerste indelingen van de wooneenheden gemaakt. Zo is efficiënt naar de nieuwe situatie toegewerkt: 150 appartementen voor studenten en jong werkenden.

Dankzij deze ‘ombouw’ van kantoor naar wooneenheden worden de constructief goede delen duurzaam hergebruikt. Om die duurzaamheid nog verder vorm te geven, werden de nieuwe woningen volledig aardgasvrij opgeleverd. Ook aan de buitenzijde is een duurzaamheidsslag gemaakt. Lealti Geveltechniek heeft zorg mogen dragen voor de nieuwe kozijnen. Mede hierdoor hebben alle woningen het gewenste energie A-label.

 

Aannemer: Hazenberg Bouw BV
Opdrachtgever: Magis vastgoed

L18-001 Cobbenhagenlaan_hoofd